Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett inferno av vilda vattenkrigare

Det börjar med lite försiktigt pistolsprutande. Men snart släpper fördämningarna, hinkarna plockas fram och till slut är hela Rådhustorget ett dyblött inferno av vilda vattenkrigare.

Annons

Scenerna från tidigare bataljer kändes igen när avgångselever från gymnasieskolorna i Gävle i går drabbade samman i det traditionella vattenkriget.

Cirka 500 elever, de flesta mer eller mindre utklädda, deltog. Alla var försedda med olika former av vattenvapen, allt från små vattenballonger till hinkar.

Förbipasserande fick passa sig så att de inte råkade ut för en ovälkommen kalldusch.

Det nya med årets strid var att den hölls på Rådhustorget, en tidigare oprövad arena i sammanhanget. Normalt är Stortorget skådeplatsen för denna tradition men de pågående ombyggnationerna där tvingade fram en flytt.

Efter några turer föll valet på Rådhustorget.

– Det här är bättre. Här är inte så mycket annat folk som kommer i vägen, tyckte Ida Gille från Media Borgis.

Hon och hennes klasskompisar Hannah Frelin, Lina Vikström och Nathalie Jonsson hade klätt ut sig till vildar. Någon särskild fiende hade de inte utsett.

– Vi kastar på allt som rör sig, förklarade de.

Vattnet hämtade krigarna från fontänerna vid ”Fnasket i Plasket” och Tant Grön.