Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett lag på bettet

Gävleborgsavdelningen av Svenska Spaniel och Retrieverklubben, SSRK, har vunnit lag-SM.
Kenth Lindh som deltog med sin elithund Caesar var helnöjd:

- Vi hade tränat ihop bra och fick en eloge för samarbetet, säger han.
Varje lag bestod av fem deltagare, en lagledare och en domare. Från Hofors deltog domaren Anders Hudberg och hundförarna Agneta Strömwall, Kenth Lindh och Bengt Andersson.
I laget ingår en unghund, en hund som tävlar i öppen klass och tre elithundar. Bengt Andersson, som tävlar med elithunden Ravve, tror att mycket av framgången beror på att alla tre elithundarna gör sitt tredje SM.
- Det gäller att hundarna fungerar bra ihop och där har vi lagt ner mycket jobb, säger han.
På lördagen gick grundomgången med fem stationer där alla hundar fick visa sin styrka i apportering på land och vatten.
Först fem minuter före starten på en station fick deltagarna full information om kraven och hela momentet ska genomföras på 20 minuter. De utlagda eller kastade apporterna har olika poäng och förutom att klara tidsgränsen så gäller det att försöka få så många poäng som möjligt. Dessutom ska laget i förväg meddela domaren vilken hund som gör vad.
- Det var trevligt upplagda stationer med bra variation, säger Agneta Strömwall som deltog med unghunden Nian.
I finalen fick Gävleborgslaget möta Bergslagen och finalen blev en tävlan hund mot hund från de olika klasserna. Provet var upplagt som en stafett där vinnande hund fick en poäng. Gävleborg vann, 6-4.
ULF GRANSTRÖM


Foto: ULF GRANSTRÖM SM-vinnare med sina apportörer. Kenth Lind med Caesar, Agneta Strömwall med Nian och Bengt Andersson med Ravve var med och tog hem segern.