Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett luciatåg i liten skala i Sjömanskyrkan

gävle Minitärnor, småtomtar, och stjärngossar. En och annan lucia och några delikata små pepparkaksgubbar. I går smygstartade lussandet i Sjömanskyrkan med ett luciatåg i litet format.

Det var barn från åtta månader och uppåt som firade lucia med sånger och rytmik igår. Som stödkör hade de sina mammor. Någon enstaka tomte och tärna gjorde sitt bästa för att försöka rymma, men de flesta satt snällt i mammas knä och hängde med.
- Det är jätteroligt, och barnen tycker det är roligt, säger Camilla Carlsson, mamma till Ville, snart ett och ett halvt.
Hon berättar att mammorna och barnen har träffats varje torsdag i Sjömanskyrkans lokaler hela hösten. Först har de haft sång- och rytmikövningar tillsammans, efteråt har de fikat och umgåtts.
I går bjöd de bland annat på klassikerna Blinka lilla stjärna och Midnatt råder tillsammans med andra mindre kända sånger. Stolta syskon, fäder, mor- och farföräldrar fanns på plats.

Karin Forslund