Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett samhälle kan inte drivas utan realism

Den som i dag jämför advokatkostnaderna med kostnaderna före och efter massinvandringen 2015 kommer att häpna. En del individer tror att ett samhälle och stat kan drivas helt utan realism. En av dessa är advokaten Tryggve Emstedt, som tror att enbart snällism och "tyckasyndomism" räcker för att få en stat ett fungera. Detta ger han uttryck för i Gefle Dagblad den 18 mars (GD Debatt).

Debatt: Låt människovärdet bli en ledstjärna för vårt ställningstagande i migrationsfrågan

I dagarna gick en av våra största humanister bort. Denne mans stora humanism hindrade inte honom att helt fördöma Sveriges migrationspolitik. Enligt honom skulle vi kunnat räddat miljontals fler människor i flyktingläger och därmed också från en eländig tillvaro om vi i stället för att ta emot detta stora antal och ösa ut bidrag till dem använt en större del av dessa för nödlidande i andra delar av världen.

Självklart har vi tagit in för många och detta märks mer och mer på ett tidigare väl fungerande välfärdssystem som nu mer och mer håller på att raseras.

När man läser nedanstående rader av Tryggve Emstedt i hans artikel i GD inser man att han inte har för avsikt att beskriva verkligheten:

"Det är plågsamt att år efter år konstatera Sveriges oförmåga att fånga upp alla guldägg som finns i invandringen med bl a ett otal läkare, tandläkare ingenjörer etcetera från inte minst Syrien men också väldigt studiemotiverade afghaner som sparat två miljoner åt oss genom att efter några år läsa in gymnasiekompetens och sedan komma ut på arbetsmarknaden eller i vidare utbildning på universitet/högskola".

Knappast någon yrkeskategori har genom massinvandringen fått en så lysande arbetsmarknad som advokater.

Återigen. Ett samhälle kan inte styras utan realism då går det förr eller senare under. Och det är vad som kommer att ske med det svenska välfärdssamhället om inte drastiska åtgärder vidtas för att stoppa den nuvarande utvecklingen.

Den som i dag jämför advokatkostnaderna med kostnaderna före och efter massinvandringen 2015 kommer att häpna.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare