Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett sånt bottennapp!

Har jag redan sett årets sämsta film? Vågar nog förutspå att ingen annan rulle kommer att, om möjligt, vara sämre. ”The Green Hornet” är nämligen en kalkon som aldrig borde ha blivit född. En katastrofal parodi på Läderlappen & Robin, Iron Man eller vad som helst inom genren av superhjältar som får för sig att de är utvalda till att jaga skurkar och göra världen bättre.

Att Michel Gondry, mannen bakom en respekterad film som ”Eternal Sunshine Of The Spotless Mind”, nedlåtit sig till att sprida dylik dynga är förvånande. Men det handlar väl om någon form av leklust och önskan att återuppliva sitt barnasinne präglad av serietidningsvärlden.

Det skulle ha kunnat bli riktigt kul men allt förfaller bara till plågsamma krystningar. Effektsökeriet saknar finess och Seth Rogen, i rollen som den odräglige förläggaren Britt Reid, är knappast närvarande. Inte ens nattetid då han tillsammans med nyvunne asiatiske vännen Kato maskerar sig och far ut på stan, likt en omaskerad men hämndlysten Charles Bronson i ”Death Wish”-filmerna, för att bekämpa brottsligheten ”undercover”.

Känslokallt och löjligt värre. Se någon annan film i stället.