Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett sjukhus för elektrisk utrustning

STORVIK
ABB Service AB i Storvik firade i går 100 år.
Ett företag med framtidsutsikter där platschefen Rolf Gustavsson jämför anläggningen med ett sjukhus för elektrisk utrustning.

Annons
- Eftersom vi är ABB:s största servicecenter i landet och fokus ligger på service så är framtiden ljus för oss.
Företagets läge i det mellansvenska industribältet med tunga industrier, stål, kraft, trä och papper, är strategiskt. Närheten till kund betyder mycket och med företagets kompetens blir serviceavtal och samarbete med kunden väsentliga delar i framtiden.

Växande marknad
Rolf Gustavsson pekar på att inom de närbelägna stora industrierna finns totalt över 100 000 roterande motordrifter. Det betyder att företaget genom sin bredd och kunskap kan öka sin marknadsandel. Det finns även en växande marknad då energipriserna stiger.
- Vår kunskap kan ge våra kunder stora energibesparingar, både med bättre motorer och underhåll.
Vid ABB Service sker även en del tillverkning av härvor, lindningar till elektriska motorer, transformatorer och generatorer.
Inne på verkstaden finns en generator från Oskarshamns kärnkraftverk. Den sattes i drift 1984, då jobbade Rolf Gustavsson vid kärnkraftverket. Nu 19 år senare lindas generatorn om och lite nostalgi känner han.
- Nu ska den bli som ny och leva minst lika länge en gång till, säger han.
Nya produkter inför framtiden visades också, där driftcentraler med integrerade styr-, operatörs- och IT-system blir en allt viktigare produkt från ABB.
Vid 100 års-jubileet fanns Hans Ekeroth, ansvarig för ABB Service Sverige, på plats för att presentera företaget.
All personal fick under dagen en information och möjlighet att ställa frågor om framtiden.
Eftermiddagen ägnades åt kunderna, 140 kom för att få inblick i den verksamhet som finns och vilka möjligheter till hjälp som kan erbjudas.
Sammanlagt 130 personer jobbar vid ABB Service i Storvik. Omsättningen ligger på närmare 150 miljoner och vinsten uppgår till omkring tio procent.

ULF GRANSTRÖM