Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ett slag under bältet”

Gävle Energis varning för företaget Svensk VVS-support är obefogad och ett slag under bältet. Det anser företagets VD, Marcus Åberg.

Men Gävle Energi anser att varningen är högst befogad.

GD berättade i onsdagstidningen om Gävle Energis varning. Svensk VVS-support hade ringt upp flera av företagets fjärrvärmekunder och erbjudit ett serviceavtal för 2 300 kronor.

Gävle Energi påpekade i varningen att service på kundernas fjärrvärmecentraler, som ägs av Gävle Energi, redan ingår i avgiften.

Enligt Marcus Åberg erbjuder inte Gävle Energi det som hans företag erbjuder, nämligen underhållsservice.

– Man försöker svartmåla oss, säger han.

Men Stewe Jönsson på Gävle Energi försvarar varningen. Gävle Energi äger kundernas fjärrvärmecentraler och tar fullt ansvar för anläggningarna.

– Skulle cirkulationspumpen haverera ersätter vi den.

Någon service för 2 300 kronor anser han knappast behövs för en standarddetalj som kostar 700 kronor, och några andra delar i anläggningen är inte i behov av regelbunden tillsyn eller service.

– Vi är ytterst seriösa, hävdar Marcus Åberg.

Men att Gävle Energi är en av flera fjärrvärmeleverantörer i landet som äger kundernas centraler och har hela ansvaret för driften borde inte vara någon nyhet, enligt Stewe Jönsson.

– Jobbar man lokalt borde man känna till det.