Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett vågat finalnummer

GÄVLE
Fjolårets cityfest innebar en hel del trassel för Valbo High Diving Team. Problem som de och arrangören klarat ut och lagt bakom sig. I år finns de på plats igen nu för fjärde året i följd, men troligen är det sista gången som gävleborna kan se dykgänget i aktion.

Annons
- Det är så kul att vi kör i år igen, men sedan lägger vi nog ner verksamheten eller kör på sparlåga, säger Per Borgqvist som basar för Valbo High Diving Team.
Orsaken är att dykarna offrar både tid och pengar och ska det bli en fortsättning måste någon vara villig att betala för showerna.
Bara kranhyran för tornbygget och alla transporter kostar stora pengar och tar tid så de nio dykarna får offra mycket av sin fritid och semester. Därför så trappas verksamheten ner och Per Borgqvist tror att det på sin höjd blir hopp i någon bassäng eller simhall.

Våghalsigt
I år ska våghalsarna bjuda publiken på lite extra - det blir två shower både på fredagen och lördagen. Fredagens första show bjuder på skämthopp och high diving där de rör sig på rekordhöjder över 30 meter. Kvällsshowen blir lysande med eldhopp, något som Per Borgqvist tror kan bli en av höjdpunkterna på årets Cityfest.
- Det blir otroligt häftigt i mörkret med all eld som lyser upp,säger han.
På lördag blir det förutom skämthopp och high diving även nakenhopp under den senare showen som kan bli final för Valbo High Diving Team.
Tyvärr finns inte Valbo High Diving Team med i årets programblad. Orsaken är att deras medverkan blev klar så sent att deras showprogram inte hann gå i tryck.
ULF GRANSTRÖM