Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett vattendrag som delar stan – det är ju inte klokt!

Det har varit en del pipande i bladet om träd vid och träbryggor i ån. Men det är väl inte mycket att bråka om. Vad ska vi med träd till i stan? De skymmer solen på sommaren, skräpar ned om hösten och är i vägen för snöröjarna på vintern.

Och ett vattendrag som delar stan mitt itu, det är ju inte klokt! Vatten är bara blött och kallt, och livsfarligt därtill! Så här är ett förslag:

Ta bort varenda träd med roten, här rycks för att få ljus och luft! Och lägg sen ett betongdäck över ån, från Gammelbron ända till åmynningen. Längst upp på detta, mellan slottet och fylleparken, kan man parkera Villa Sjötorp.

På resten av det långa däcket ryms mycket hus, bostäder, restauranger, kaféer, och nedom broarna bygger man ut biblioteket över både gatan och ån. Husen ska ha platta tak och vara så höga att inte taken syns nedifrån, för däruppe ska man odla – icke äppelträd, huvva då – men rovor kål och andra läckerheter.

Pimplare bör ha första tjing på bottenvåningarna så de slipper sitta i blåsten på isen. I stället sitter de varmt och skönt med både ölburk och dumburk till hands och kan rycka i ett snöre genom ett hål i golvet. Mellan alla snören under betongdäcket går det att träna kanoting året om.

En del förvillade personer avsäger sig ju flygresor, "flyg släpper ut så mycket", men om de vill resa längre än tåget går så kan de ju absolut inte ta en båt! Eftersom världens sjöfart står för dubbelt så stor andel som flyget av alla utsläpp. Så det blir till att paddla då! Segla är tveksamt, man kan ju stjäla vind från vindkraftverken...

Detta blygsamma förslag ger jag Gävle stad, och alldeles gratis dessutom. Vilken arkitekt blir först med skisserna?

Mvh

Rabu Listén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare