Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-kritik + feminism = sant?

I veckan skickade Miljöpartiet ut ett pressmeddelande där de berättar att det lönar sig att vara EU-kritiker. Som bevis för detta har deras egen EU-parlamentariker Carl Schlyters blivit vald till andre vice ordförande i Miljöutskottet, samt vänsterpartisten Eva-Britt Svenssons som ordförande för kvinnoutskottet.

Visst är det aningen märkligt med ett gemensamt pressmeddelande från två representanter från olika partier. Vad har dessa kandidater gemensamt egentligen, förutom att partierna på riksplanet har surrat sig vid ett samarbete med kolossen Socialdemokraterna? Tja, några gemensamma politiska kontaktytor förutom att båda Europaparlamentarikerna är envetna EU-motståndare är svåra att spåra.

I pressmeddelandet står följande: ”Carl Schlyter tillträder posten som ordförande (reds anm: det står ordförande, inte andra vice som är det korrekta) i Miljöutskottet, vilket är det bästa beviset på att Miljöpartiet anses som en stark kraft inom EU:s miljöarbete. Vänsterpartiets Eva-Britt har anförtrotts posten som ordförande i Kvinnoutskottet, vilket är ett stort steg framåt för feminismen i EU.”

Feminism säger Bill. Bruket av manliga politikers efternamn, eller som i detta fall båda namnen och i kvinnliga politikers fall bara förnamn tycks vara mindre viktigt än att i alla lägen vara emot det europeiska samarbetet. Feminism stavas EU-motstånd säger Bull.