Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-valet är mödan värt

Annons

Hans Sundgren och Birgittha Bjerkén,

Moderater om varför det är så viktigt att rösta den 7 juni.

Det är nu nästan 65 år sedan Andra världskriget tog slut och många kanske inte tänker på hur nära Sveriges gränser kriget rasade. Många kommer heller inte ihåg ”Kalla kriget” och ”Järnridån” som höll Europa delat ända till slutet av 80-talet. Det är därför dags att vi påminner oss om bakgrunden till det val till Europaparlamentet vi ska gå till den 7 juni, och att vi funderar en stund hur Europa skulle ha sett ut om inte de Europeiska länderna hade hittat former för samarbete.

Många tycker att Europafrågorna är avlägsna och svåra att greppa över, men om man betänker att EU:s yttersta syfte är fred och frihet är det kanske värt mödan att man utnyttjar sin röst i valet. Det finns partier som helt vill lämna EU och det finns krafter som vill toppstyra EU. Vi moderater värnar grundtanken med det samarbete, som behövs för våra gemensamma problem som brottsbekämpning och miljö- och klimatarbete, men vi tycker inte att EU ska ägna sig åt detaljregleringar som försvårar för företag, människor eller deras idéer att röra sig över gränserna.

Hans Sundgren, M,

Birgittha Bjerkén, M

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel