Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exklusiv musikvideopremiär för Sandviken-artisten Julia Viktorias "Colors"

GD har fått äran att exklusivt visa Sandviken-artisten Julia Viktorias video "Colors" först. Den färgstarka videon är inspelad i Gävle på Hits For You och Gamla Gefle och handlar om drömmen om det perfekta livet.

Videon till "Colors" spelades in i maj i Gamla Gefle och krogen Hits For You i Gävle. Bakom står Peter Ericson och hans bolag Play It Again musik och media. Han är ljudtekniker på Hits For You, men också känd som sångare i 80-talshjätarna Modesty, från Gävle, samt dansbandet Boogart. I videon står Julia Viktoria framför en skärm som projicerar grafiska lösningar, det är alltså inte tillagt i efterhand. Julia Viktoria berättar om texten som hon skrivit.

– Låten handlar om att drömma om ett perfekt liv, med de perfekta vännerna och det perfekta förhållandet. Det som finns på film. Men så vaknar du upp och det finns inte där. Tanken med inspelningsplatserna är att Gamla Gefle har sina drömska ljusa färger på dagen och Hits For You de lite mörkare.

Musikvideon till "Colors" släpps tisdag 22 oktober klockan 12.00 officiellt, men GD kan redan nu visa den ett dygn från ett dygn innan:

Julia Viktoria, som fyllde 16 år i juni, skulle egentligen ha börjat gymnasiet nu till hösten, men hon har valt att ta ett sabbatsår. Hon kommer gå hos sångcoachen Susanne Bertlin (som även jobbar med "Idol") i Stockholm på skolan We R Singers, två dagar i veckan. Där ska hon även lära sig spela piano. Det blir till att pendla från Sandviken alltså.

– Men det är inga problem, för jag bodde ju mina första elva år där, så jag har släkt jag kan sova hos, säger Julia Viktoria till GD.

I maj släppte Julia Viktoria sin senaste musikvideo till singeln "You Will Know". Även den är fylld med lokalkopplingar. Julia Viktoria syns gå längs med Dal-Brittas damm i Sandviken och ett lyxigt hus på orten lånades för interiörscenerna. Gävlekillen som syns i videon heter Victor André. Det var även han som gjorde en suggestiv dans bakom Julia Viktoria på Local Heroes-galan tidigt under året då hon vann pris för bästa nykomling.

– Han skulle föreställa min skugga, mitt förflutna med sin dans. Den vinsten var nog det största som hänt mig det här året. När jag vann blev jag jag helt chockad för jag trodde inte jag skulle vinna.

Det har gått tio månader sedan Julia Viktoria lanserade sig. I oktober 2016 kom första singeln "I'll Do It For You". Sedan dess har hon spelat på mängder av tillställningar, huvudsakligen i Gästrikland och Norduppland. Hon deltog även i musiktävlingen P4 Nästa med just "Colors" i våras. Det var deltagandet i P4 Nästa som gjorde att hon släppte låten redan i maj. Egentligen var den tänkt att komma nu, men så fick det bli en musikvideo i stället. Det märks att Julia Viktoria har tänkt många steg i sitt artisteri och marknadsföringen av densamma. Om det förr i tiden var vanligt att artister kunde vänta säg tre år mellan albumsläppen är det täta släpp av ep:s och singlar som gäller för många i den digitala tidseran.

– Jag är ju uppvuxen under den förändringen till det digitala. Så det är inte så konstigt för mig. Det finns ingen maxgräns mellan hur långt det måste gå mellan släppen av en ny video eller låt, men jag hade nog helst inte velat att det skulle gå mer än ett år.

Vad har du lärt dig under ditt första år som artist?

– Att den enda jag kan förlita mig på mig själv, min magkänsla och vad jag tycker. Att jag inte ska lyssna för mycket på vad andra vill att jag ska vara.

Julia Viktoria står nu inför att eventuellt skicka in en låt till Melodifestivalen dit bidrag ska vara inskickade i september.

– Jag vet inte i dagsläget hur det blir. Det är tuff konkurrens.

Annars kommer Julia Viktoria jaga spelningar.

– Jag försöker hitta en grund, starta en bas för mitt artisteri. Tjäna lite pengar.

Hur många views på nya videon måste du få för att bli nöjd?

– Jag lägger inte så stor vikt vid det. Ju längre in i karriären jag kommer ju fler fans kommer jag kunna dra till mig. Det får komma när det kommer, men jag blir jätteglad om många ser videon såklart.

Vad krävs för att du ska slå i genom på bred front?

– Det kan vara så olika. Men fokus är att ha en bra låt. Vilken som slår kan du omöjligt veta. Jag kan ju inte veta vad folk ska tycka. Den som slår den slår. Det är mycket planering i den här branschen, men ändå slumpartat.

Följ Julia Viktoria

Instagram

Facebook

Youtube