Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra många kom för att hitta ett nytt jobb

Det var tryck på bemanningsföretagen som i går träffade arbetslösa på LOK-Center i Sandviken.
– Vi ser att det finns jobb, även om många är sommarjobb, säger Helena Bergström på Manpower.

Bemanningsföretagen från regionen har tidigare varit på Folkets hus och träffat många som är eller är på väg att bli arbetslösa. Men i går var det extra många som kom för att diskutera jobb. Lena Persson på Proffice såg möjligheter för de arbetssökande.

– Vi förmedlar jobb varje dag, säger hon.

Hon såg också besöket som ett tillfälle att bygga upp en buffert med personal med olika kompetenser, både bland tjänstemän och kollektivsidan.

– Genom att vi sköter rekryteringen kan vi lättare hitta rätt och erbjuda den efterfrågade kompetensen, säger hon.

Även Manpower kände ett betydligt större tryck från arbetssökande än tidigare. Samtidigt som allt fler jobb dyker upp nu på försommaren. Helena Bergström säger sig se en viss ljusning på arbetsmarknaden.

– Vi har haft många förfrågningar från både södra Hälsingland och Gävleregionen, säger hon.

Företaget har en stor CV-bank från personer som söker eller vill byta jobb och kommer också att börja med jobbcoaching. Hon beskrev medarbetarna som företagets viktigaste resurs som gör att man klarar efterfrågan från marknaden.

Kicki Nilsson som blir arbetslös från Sandvik till semestern är osäker på hur framtiden ska bli. Träffen med bemanningsföretagen är ett sätt att hitta en väg till nytt jobb hos något företag. Samtidigt som hon redan har en teknikutbildning i grunden, kan en kompletterande utbildning ge bättre jobbchanser i framtiden.

– Det här upplever jag som en ny chans i livet, säger hon. Jag vill gärna hitta något där jag kan utvecklas.

Göran Brunzell har redan gått ut i arbetslöshet. Han har en bakgrund som målare, men det var länge sedan. Han funderar på om den utbildningen ska fräschas upp, samtidigt som han lyssnar på olika alternativ för framtiden där jobb via ett bemanningsföretag kan vara en utväg.