Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra miljoner till kunskapsnämnden

Sammanlagt 42 miljoner kronor ska delas ut till kommunens verksamheter nästa år.
Mest pengar får kunskapsnämnden – 16 miljoner kronor.
Detta enligt de preliminära budgetramar som nu presenteras.
Och resultatet för Sandviken år 2011? Noll kronor.

På kommunstyrelsens möte på tisdag ska ledamöterna ta ställning till budgetramarna för kommande år. Det handlar om 42 miljoner kronor som ska fördelas. Mest medel får kunskapsnämnden, 16 miljoner kronor.

Orsaken är att Sandviken har en positiv inflyttning och det kommer även att födas fler barn i Sandviken inom närmsta året, vilket är positivt. Det gör att behovet av barnomsorg ökar. Även en IT-satsning ska göras på skolorna.

– Vi kommer behöva cirka 70 nya förskoleplatser och det motsvarar sju miljoner kronor. Resterande är löneökningar och att vi vill bygga vidare på datortätheten i skolorna. Vi har ju minskat på lärartätheten tidigare år och det hoppas jag att vi slipper nu, säger ordförande Ann-Catrin Brockman, S.

Individ och familjeomsorgsnämnden har ökade kostnader för försörjningsstödet och får fem miljoner kronor.

Handikappomsorgsnämnden tilldelas åtta miljoner kronor för att möta kommande behov och kultur- och fritidsnämnden får ett tillskott på fyra miljoner kronor för ökade kostnader och investeringar.

Kommunstyrelsen får nio miljoner kronor. Åtta miljoner kronor går till Göransson Arena AB. Resterande till tjänsteköp av Högbo Bruk AB och överförmyndarverksamheten.

– Vi är inne i ett exceptionellt osäkert läge just nu. Man vet inte helt säkert vart konjunkturen kommer att peka, troligen uppåt. Men samtidigt är det oroligt i Spanien och Grekland, säger kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Peter Kärnström, S.

Det spelar även roll om det blir alliansen eller oppositionen som tar majoriteten efter höstens val. De rödgröna partierna har lovat att skjuta till ytterligare sju miljarder kronor till kommunerna, medan den sittande regeringen ger besked i augusti.

Den 21 juni tar kommunfullmäktige beslutet om budgeten för 2011.

– Det är andra året som vi budgeterar för noll kronor och för ut pengarna i verksamheten, säger Peter Kärnström.