Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få tänker på miljön på semestern

Hälften av gävleborgarna tänker inte på klimatpåverkan när de åker på semester. Det är den högsta siffran i landet i en ny undersökning.

Enligt den nya undersökningen från Folksam är hälften av invånarna i Gävleborg beredda att betala extra för att kompensera sin semesterresas klimatpåverkan. Men bara sju av tio går från tanke till handling. Bara 14 procent försöker välja klimatvänliga transportmedel och sex procent försöker välja ett klimatvänligt boende under semestern. 48 procent funderar inte ens över vilken klimatpåverkan resandet under semestern har.

- Det är ingen bra siffra och gävleborgarna borde fundera mer över vilka konsekvenser deras resor har för miljön, säger Jan Snaar, miljöchef Folksam.

Totalt svarade 73 procent att de varken tänker på miljöpåverkan eller att de gör det utan att göra några förändringar i sitt resande.