Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fabrik, kommunhus och sjukhem säljs – av kommunen

Sandvikens kommun säljer fastigheter till ett utgångspris på 5, 6 miljoner kronor. Bland annat ett kommunhus, en fabrik och ett sjukhem.

– Intresset är stort, säger mäklaren Jan Hedvall

Gefle Dagblad skrev i förra veckan om bolaget Trebeko som ville sälja hela sitt fastighetsbestånd i Sandviken. Det handlade om kontorslokaler, affärsbyggnader och bostadshus till ett värde av totalt 250 miljoner kronor.

Nu saluför också Sandvikens kommun sju av sina fastigheter.
Tidigare har kommuner sålt fastigheter efter att någon först visat intresse. Den här gången väljer kommunen att gå ut på marknaden och ta hjälp av en mäklare.

– Vi säljer av de fastigheter där vi inte har någon verksamhet, säger Erika Ågren, teknisk chef på kommunen.

En förskola har dock tillfälliga lokaler i det gamla kommunkontoret som byggdes 1952. Till huset hör två äldre kulturbyggnader som fungerar som föreningslokal och vävstuga.
Prislappen för hela konkarongen är satt till 2,5 miljoner kronor.

Den gamla yllefabriken i Järbo består av 11 000 kvadratmeter och fungerar numera som ett industrihotell där både större och mindre företag hyr lokaler.
Sjukhemmet i Gysinge hyrs ut åt olika företag och föreningar för närvarande. Strax intill finns ett gammalt bostadshus som är tomt på grund av eftersatt underhåll.

Återigen är det mäklaren Jan Hedvall som står för försäljningen. Han säger att de redan haft visningar och att fler är på gång.  På frågan om det pågår något speciellt i Sandviken som gör att så många fastigheter är till salu svarar han:

– Nej, det är bara en tillfällighet. Men som du förstår så är jag inte särskilt sysslolös just nu.

Den gamla yllefabriken i Järbo är till salu för en miljon kronor. Orange byggnad
Kommunhuset i Kungsgården säljs för 2, 1 miljoner. Men då får man ett par äldre kulturbyggnader på köpet.