Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fackets representant efter mötet med regionpolitikerna: "Nu förväntar jag mig resultat"

Diskussionen med regionpolitikerna om ambulanspersonalens villkor var givande, tycker Rasmus Bjerén, som var en av dem som representerade Vårdförbundet vid mötet med regionpolitikerna på tisdagskvällen. Nu hoppas han på förändring.

Läs mer: De får arbeta mer med sämre betalt – här är förslaget som upprör ambulanspersonalen

Under kvällen träffade representanter för Vårdförbundet majoritetspolitiker från Region Gävleborg för att diskutera situationen för ambulanspersonalen och framföra deras synpunkter om situationen med jourtiden.

– Vi ville dels delge personalens oro för patientsäkerheten och förtydliga personalens oro över hela situationen, berättar han.

Enligt Rasmus Bjerén var det ett positivt möte där politikerna tog till sig av synpunkterna som representanterna framförde å ambulanspersonalens vägnar.

Läs mer: Ambulanspersonal säger upp sig – vill inte ha jourtid om nätterna

Rasmus Bjerén säger även att han har förståelse för att något besked inte kan lämnas idag, men tycker att synpunkterna han och de andra i Vårdförbundets styrelse framförde togs emot väl.

– Jag förstår att de måste tänka igenom det här några varv nu, men det var ett bra möte och jag förväntar mig resultat, säger han.

Läs mer: Nu analyseras riskerna med jourtid inom ambulansen: "I regel ingen bra lösning"