Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta: Victoria och Daniel

30 maj 2002: Kronprinsessan Victorias förhållande med Daniel Westling från Ockelbo blir officiellt. Paret träffades på gymmet Master Training där Westling var Victorias personlige tränare.

Annons

12 juli 2003: Under semesterfirande med pojkvännen på Solliden på Öland talar kronprinsessan för första gången ut om hur Daniel upplever den nya situationen.
17 juli 2003: På en konsert i Borgholm visar sig kungen och drottningen för första gången med sin dotters pojkvän.
27 augusti 2003: Vid ett statsbesök i Finland viftade kungen bort frågor om en eventuell förlovning, men om Westling sade han att ”Det är ju väldigt trevligt när ungdomarna tar hem. . . kamrater, så att man får lära känna dem”.
26 februari 2004: Westling ger sin första intervju – till skoltidningen En Spänn i Ockelbo. Till tidningen säger han att han vill ha familj om ”tio år”.
23 juli 2004: Paret visar sin kärlek helt öppet och kysser varandra under en Gyllene Tider-konsert.
25 augusti 2004: För första gången följer Daniel med Victoria under ett av hennes uppdrag som kronprinsessa. Det var på en träningslandskamp i ishockey i Globen.
13 augusti 2005: Daniel följer för första gången med Victoria på ett bröllop.
14 augusti 2005: Kronprinsessan visar upp sig med ett smycke som föreställer två sammanflätade bokstäver: V och D.
29 april 2006: Daniel Westling gör sitt första officiella framträdande med hela kungafamiljen i samband med kungens privata födelsedagsmiddag.
14 juli 2006: Kronprinsessans födelsedag firas traditionsenligt på Öland, med för första gången är Daniel inbjuden att delta.
2 juni 2008: Kronprins Frederiks 40-årskalas blir det första kungliga kalas Daniel får följa med på.
20 juni 2008: Det blir officiellt att Daniel Westling skrivit på ett hyreskontrakt för en tvårummare i Pagebyggnaden på Drottningholm. Enligt hovets informationschef innebär det inte att Daniel och Victoria bli sambos, eftersom hon bor i Sjöflygeln några hundra meter bort.
24 februari 2009: Förlovningen offentliggörs.

Källa: Expressen, Aftonbladet, DN, SvD (TT)

Mer läsning

Annons