Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallande träd slår ut strömmen

Drygt 570 personer i Hagaström drabbades av strömavbrott när ett träd föll över ellinjen i morse. Nils Westling är driftledare på Gävle energi och säger att kombinationen regn och kraftig blåst gör att träden blir tunga och faller.

Nu har de flesta i Hagaström fått strömmen tillbaka. Nils Westling tror att också de fåtal som ännu saknar ström får den åter inom en timme.

Även Mårdäng drabbades av elavbrott i morse. Klockan 7. 25 slogs strömmen ut. En knapp halvtimme senare var den tillbaka.

Även Gävle Energis kunder drabbas av ovädret. Under förmiddagen har vi arbetat med tre strömavbrott i Gävle. Det första avbrottet i Mårdäng åtgärdades inom kort på morgonen, strömavbrottet i Valbo (Åsbyggeby, Lund, Hagaström) rapporterades in 7:48 och det felsöker vi fortfarande. Totalt har 557 kunder i Valboområdet varit drabbade.

Klockan 10 inträffade ytterligare ett strömavbrott i Kvistrum, längst ned i Norrlandet. Där hade en björk ramlat ned över en högspänningsledning. Trädet röjdes ur vägen strax före klockan 11 och inom kort slår vi på strömmen för det lilla sommarstugeområdet som har drabbats.