Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen ger inte upp hoppet

/
  • Ett 60-tal personer kom till Gästis i Torsåker för att få direktiv i letandet efter försvunna Markus Feldmanis.
  • De röda markeringarna på kartan är de säkra observationer som gjorts av Markus.
  • Missing people letade under söndagen i de stora skogarna kring Sotarskär, strax utanför Torsåker.
  • I grupper om tio och tio finkammade Missing people skogsområdet utan att hitta något.
  • Markus kusin Jessica Rolfsdotter går igenom
  • Ett 60-tal personer hjälpte till att leta försvunna Markus.
  • Roger Lindkvist från Gästrike-Hammarby och Leif Sunnebrandt, Torsåker, körde fyrhjuling och sökte längs småvägarna .
  • Rätt skor är nödvändigt i den oländiga terrängen.
  • Birgitta Jonsson, administrativ chef för Missing people Dalarna, visade hur nära varandra man ska gå i en skallgångskedja.
  • Några kom med fyrhjulingar, andra kom med hundar med de flesta gick i skallgångskedjan för att leta försvunne Markus.

Jessica Rolfsdotter plockar fram "terapikartan". Röda markeringar visar säkra observationer. Men prickarna är daterade samma dag som hennes kusin Markus försvann. Vart tog han vägen sen?

Annons

Det är nästan på dagen två månader sedan Markus Feldmanis, 30 år, försvann från sin mammas bostad i Gästrike-Hammarby. Det är nästan på dagen två månader sedan någon senast såg Markus. Sedan dess har hans anhöriga letat förtvivlat så gott som varje dag. Missing people har också letat ett 20-tal gånger. Men inte heller under söndagen fick familjen det svar de ville ha.

Söndagens deltagarantal var ett av de största i det här försvinnandet. Ungefär 60 personer slöt upp vid Gästis i Torsåker för att hjälpa familjen. Några hade hundar med sig, andra fyrhjulingar med de allra flesta gick till fots i det steniga skogsområde som var dagens sökområde. Letandet inleddes klockan tio på förmiddagen men efter välförtjänt mat som Gästis bjöd på, fortsatte alla frivilliga leta till sen eftermiddag. Resultatet blev en vinflaska, en påse med tomflaskor, att en hund fick vittring på en svampplockare och dessutom visuell kontakt med person i Markus storlek. Men inget som hade med Markus att göra.

I leden fanns både Jessica Rolfsdotter och Markus styvpappa, Arne Norr.

– Vad gjorde vi utan Missing people? Jag vill tacka alla som ställer upp.

Det var tidigt på morgonen den 24 juli som Markus försvann. Markus hade en egen lägenhet i Sandviken men eftersom han inte mådde bra ville han hellre vara hos sin mamma. Han tog med sig lite kläder och en bibel i en plastpåse.

Det kom att bli en av årets varmaste dagar den dagen Markus försvann. Han mådde psykiskt inte så bra så Jessica tror att han tänkte sätta sig någonstans och läsa i bibeln men någonstans gick han vilse, kanske drabbad av värmeslag.

– Vi tror att han försökte ta sig hem. Det syns när man tittar på kartan.

Markus har bland annat frågat efter ett gult stort hus och en vit kyrka. Troligen trodde han att han var i Gästrike-Hammarby där hans mamma bor i ett gult hus strax intill den vita kyrkan. I ett tält på en gård har han samma förmiddag bytt kläder. Han syntes också intill en loppis vid Sotarskär där han går fram och tillbaka efter vägen. Det var också i det området som sökandet pågick under söndagen.

– Det är otroligt frustrerande. Om vi inte hittar något kan det vara ok och hoppet lever och hittar vi inget vet vi i alla fall att han inte ligger här.

Markus är 165-170 centimeter lång och väger ungefär 60 kilo. Han har cendréfärgat hår och var klädd i en vit pikétröja, beige/brunrandiga knälånga byxor och visa skor eller i mörk t-shirt med blått mönster och svarta mjukisbyxor.

Läs mammans berättelse här.

Mer läsning

Annons