Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för bingorånarna

Det blev fängelse för tre av de fyra som rånade bingohallen i Sandviken söndagen den 26 oktober förra året. I går kom domen.
22-åringen från Sandviken dömdes till ett års fängelse för medhjälp till rån. Den yngsta, en 16-åring från Malmö, dömdes till ungdomsvård.

Bytet blev litet, 3 000 kronor, skadan för de många offren desto större. 24 av dem begärde skadestånd och därför var domen en tjock lunta. Sammanlagt 168 400 kronor ska de fyra nu betala i skadestånd till sina offer.

Den 22-årige mannen från Sandviken som skjutsade trion efter rånet tog under rättegången tillbaka sitt erkännande men fälldes ändå av tingsrätten. 21-åringen och 19-åringen från Malmö och Huskvarna dömdes båda till fängelse för rån; 21-åringen till två år och tre månader och 19-åringen till fyra månader. 21-åringen döms dessutom för grovt narkotikabrott sedan han smugglat 224 kilo av drogen kat. 16-åringen döms för stöld och rån.