Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för bingorånarna

Det blev fängelse för tre av de fyra som rånade bingohallen i Sandviken söndagen den 26 oktober förra året. I går kom domen.
22-åringen från Sandviken dömdes till ett års fängelse för medhjälp till rån. Den yngsta, en 16-åring från Malmö, dömdes till ungdomsvård.

Annons

Bytet blev litet, 3 000 kronor, skadan för de många offren desto större. 24 av dem begärde skadestånd och därför var domen en tjock lunta. Sammanlagt 168 400 kronor ska de fyra nu betala i skadestånd till sina offer.

Den 22-årige mannen från Sandviken som skjutsade trion efter rånet tog under rättegången tillbaka sitt erkännande men fälldes ändå av tingsrätten. 21-åringen och 19-åringen från Malmö och Huskvarna dömdes båda till fängelse för rån; 21-åringen till två år och tre månader och 19-åringen till fyra månader. 21-åringen döms dessutom för grovt narkotikabrott sedan han smugglat 224 kilo av drogen kat. 16-åringen döms för stöld och rån.