Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för hot mot granne

SANDVIKEN
Sex månaders fängelse och 60 000 kronor i skadestånd. Det blev domen för den 44-årige man från Hofors som i sommar flera gånger hotat sin granne och dennes familj.

Annons
Grannen påpekade i mitten av juli att 44-åringen körde för fort i bostadsområdet. Det utlöste en rad hot som kulminerade den 21 september. 44-åringen stannade då sin bil intill grannen och grannens minderårige styvson. Han vevade ner rutan och riktade en revolver mot dem.
Oavsett om vapnet var äkta eller inte användes den i avsikt för att hota både grannen och barnet, anser tingsrätten. Tingsrätten konstaterar också att hotet åsamkat barnet betydande psykiskt lidande.
44-åringen har suttit häktad sedan den 25 september. Han är tidigare dömd flera gånger, bland annat för misshandel och olaga tvång. I sommar har han återfallit i narkotikamissbruk.
44-åringen nekar till att han hotat någon, men erkänner att han vid några tillfällen pekat finger mot grannen. Hans advokat kommer troligen att överklaga domen.
JOHAN PIHLBLAD