Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för sexuellt utnyttjande

GÄVLE Tio månaders fängelse. Det blev straffet för en 73-årig man som förgripit sig på ett av sina barnbarn.

Annons
73-åringen fälls för sexuellt utnyttjande och sexuellt ofredande av det yngre barnet, en flicka. Till henne ska han också betala 100 000 kronor i skadestånd.
73-åringen frias däremot från anklagelsen om att ha förgripit sig på en några år äldre bror. Anledningen är enligt vad tingsrätten skriver att pojken visat tendenser att ta tillbaka sina uppgifter.

Rätten konstaterar också att ledande frågor förekommit i hög utsträckning. Ibland har han sagt emot sig själv om var olika händelser utspelat sig.
Morfadern hade aldrig tidigare dömts för brott. Han förgrep sig på flickan på olika platser och hon kunde i de videoinspelade förhören lämna trovärdiga detaljer om vad som hänt.

73-åringen fru vittnade i tingsrätten, till sin mans försvar. Hon skulle ha märkt om något otillbörligt inträffat, menade hon.
Tingsrätten höll inte med henne.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se