Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelsedomen för hot mot GD:s chefredaktör Anna Gullberg överklagas

Imamens släkting som dömts till två månaders fängelse för att ha hotat Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg överklagar till hovrätten.
Han ifrågasätter polischefen John Köhlers vittnesmål.

I samband med att Gefle Dagblad granskade ledningen för Gävle Islamiska Center och vissa ledande personers kopplingar till islamistisk extremism ringde den nära släktingen till imamen Abo Raad till polischefen John Köhler. Under samtalet framfördes enligt polischefen ett dödshot mot Anna Gullberg.

I tingsrätten hävdade den misstänkte att allt var ett missförstånd. Att han i själva verket sagt att om någon skulle spränga Anna Gullberg eller Gefle Dagblad skulle muslimerna få skulden. Inte att han sagt att han tänkte göra det själv.

Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och dömde mannen till två månaders fängelse för olaga hot.

Nu överklagar han via sin advokat domen till hovrätten. "Vittnet John Köhler minns vid huvudförhandlingen inte ordagrant vad som sades i samtalet" skriver advokat Thomas Öberg i sitt överklagande.

Han yrkar på att hovrätten frikänner hans klient.

TV: (för inloggade) Anna Gullberg kommenterar domen.