Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fånigt men otroligt underhållande

Kenny Starfighter är inte bara den sämste eleven Galaxhjälteakademien någonsin har haft utan förmodligen också den minst begåvade. Om han nu missar att ta den uppkommande examen så får han börja på den familjeägda frisörsalongen och det är något han absolut inte vill.

”Kenny Begins” (som hade smygpremiär senaste helgen, men officiellt i kväll) är en fristående fortsättning på den minst sagt absurda och fantastiskt roliga tv-serien ”Kenny Starfighter ” från 1997, en storsatsning med massvis med kända skådespelare och precis som i alla barnfilmer nuförtiden så är den riktad till hela familjen.

Vi får kopplingar till ”Star Wars” men även till en hel del andra filmer som vi vuxna kan uppskatta.

Samtidigt får vi se Björn Gustavsson äta schampo som de minsta kan skratta åt. Det som ser ut som lågbudget är givetvis extremt uträknat.

Förra gången slogs Kenny mot Dr Deo med hjälp av ett gäng mellanstadieelever och nu har han ännu en gång lämnat Myntla för att omedvetet hamna på jorden. För att komma undan Rutger Oversmart beger sig Kenny i ett sista försök, beväpnad med två hairminators, ut för att bli en galaxhjälte. Till sin hjälp får han den mobbade killen Pontus som genom av en händelse fått både snygg yta och kraft efter att ha rört vid en grön kraftkristall.

Handlingen är fånig men samtidigt otroligt underhållande och går man inte ut ur salongen med ett leende på läpparna saknar man nog både empati och humor.

Peter Alzén