Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fanny tvåa i världens största talangjakt

Tidigt i lördags morse blev artisten Fanny Wallmo från Gävle tvåa i världens största talangjakt

– Jag trodde inte ens jag skulle komma till final, berättar den upprymda artisten på telefon från Los Angeles.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid skulle finalshowen i World championsip of performing arts i Los Angeles avslutas. Ett nummer kvarstod och upp på scenen klev Fanny Wallmo från Gävle.

Hon framförde sin absoluta favoritlåt Maybe this time från musikalen Cabaret och hon gjorde det med den äran.

När den tio man starka juryn med personer från nöjesbranschen slutligen la sin dom hamnade hon på en delad andra plats i världens största talangjakt.

– Jag har inte fattat det än, men jag är så himla nöjd med min insats.

Bara att ta sig till final var en sensation. Genom att vara på plats i Hollywood hade Fanny Wallmo visat upp kvalitéer som utmärkte henne bland 75 000 sökande.

Och väl där hårdnade konkurrensen nämnvärt med en veckas kval och semifinal bland hundratals vokalister.

Det var först när den senare tävlingen var avslutad som Fanny Wallmo började förstå att hon var på väg mot något enormt.

– I början av veckan skämtade vi ”Tänk om man skulle komma till final” och skrattade högt för att det verkade så otroligt. Och känslan när jag fick reda på att jag skulle till dit var nog den största under hela tävlingen. Då tänkte jag ”Nu fan kör vi!”.

Andraplatsen i kategorin Female vocal är utan tvekan det tyngsta priset som hon kammade hem under veckan men ingalunda det enda.

Under veckan har Fanny Wallmo kammat hem hela fem medaljer i olika discipliner, däribland ett guld och flera silver i kategorier.

Efter en hektisk tid väntar nu några lugna veckor i Los Angeles för Fanny Wallmo. Hon ska varva ner och smälta det som hänt. Det enda bekymret hon har just nu är att komma på hur hon ska få med sig alla priser hem.

– Jag får köpa nog köpa mindre skor än jag tänkt, säger hon och skrattar.