Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantasieggande och strävt debutalbum av Adora Eye

Adora Eye
"If You're Looking For A King, I've Been Prepared All My Life"
(COMEDIA / Phonofile)
Betyg: 4 av 5

SINGERSONGWRITER Under många år har jag hört Jimmy Jönsson både som trummis i Isobel & November och Deer Tracks eller som sångare i Red Cell. Men de senaste åren har han skrivit egen musik som är mer åt det karga hållet, vi kan kalla det gotiska indieballader.

Jimmy har med akustisk gitarr och ett fåtal instrument till byggt upp dramatiska ljudslott som ger oss associationer till små kantiga historier som kunde vara draman från amerikanska södern, som om Mark Lanegan möter The Tallest Man On Earth.

Det är melankoliskt och det är strävt, det är stora ord och det är svartvita bilder. Tänk er "True Detective" säsong 3 och att Jimmy Jönssons ambitiösa röst får färglägga en gråmulen värld. Men det är inget för de som vill ha sin musik som Lill Lindfors sjöng, det vill säga "Musik ska byggas utav glädje".

Men det är vackert och riktigt spännande att höra hur låtar som han jobbat med i flera år nu äntligen får en given plattform att nå ut.

Adora Eye är fantasieggande. Även om det lätt blir att han gömmer sig bakom fräsiga amerikanska ord så funkar det trots allt alldeles utmärkt.

...

Läs mer:

Jimmy Jönssons synthgrupp Red Cell är tillbaka

Adora Eye drar på Asien-turné

Adora Eyes dagboksinlägg från Asienturnén

...

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

...

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!