Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Far misstänks ha slagit dotter

GÄVLEI går häktades en pappa i 40-årsåldern, misstänkt för att ha misshandlat sin minderåriga tonårsdotter flera gånger.

- Det är inget onormalt att bli upprörd och slå sitt barn, sa pappan inför tingsrätten i går.
- Jag måste få ta min rätt som förälder. Jag accepterar inte att min dotter umgås med ungdomar som tar droger och dricker alkohol.
I fredags greps mannen utanför Block 17 där han, enligt flickans berättelse, vridit bak hennes arm, dragit henne i håret och dunkat hennes huvud mot sidorutan på en bil. Han anhölls kort därefter.
Mannen har tidigare dömts till skyddstillsyn med psykiatrisk vård för att ha misshandlat en tolvårig flicka - en kamrat till en av döttrarna.

Dömd för hot mot polis
Han har även dömts för hot mot tjänsteman efter att ha hotat poliser med en yxa. Under häktningsförhandlingen sa mannen att han har nervproblem och regelbundet går till en läkare.
I går beslutade tingsrätten att han ska genomgå en mindre psykundersökning, en så kallad paragraf sju-undersökning.
När mannen kom till tingsrätten hade han själv virat handtorkspapper som en symbolisk munkavel. Han satt med huvudet nedböjt mellan sin advokat och tolken som översatte till kurdiska. Sina händer höll han knäppta framför sig - då och då klirrade handfängslet mot bordsskivan.
Vid ett tillfälle fick han ett raseriutbrott då han dunkade händerna hårt i bordet, for bak i stolen och andades tungt. Domaren uppmanade häktespersonalen att ta loss pappersbindeln.
Enligt åklagaren har mannen misshandlat flickan flera gånger i år.
Mannen misstänks även - mot sitt nekande - för att ha knivhotat dottern en kväll när han tyckte att hon kom hem sent.

Dottern bor på jourhem
Efter att pappan gripits utanför Block 17 i fredags berättade flickan om samtliga händelser som ligger till grund för åtalet. Hon bor nu på ett jourhem.
Mannen har separerat från fru och fyra barn. Enligt åklagaren kommer han till deras lägenhet nästan varje dag, och han blir uppretad om barnen väsnas. Dottern vet att hennes pappa lätt blir arg eftersom han är sjuk, sa åklagren.
- Får jag prata nu? sa mannen genom tolken när rättens ordförande gav honom ordet.
- Jag är en skild man och bor i en egen bostad. Men jag har fortfarande rätt att ha koll på mina barn. Jag pratade lugnt med min dotter utanför det där stället dit ungdomar går. Jag frågade henne varför hon inte kommer hem. Framför alla ungdomar blev hon arg på mig och spottade nästan på mig. Då blev jag arg på henne och tog henne i håret. Det var inte meningen att slå henne, jag ville bara ta henne till bilen och prata med henne. Men hon skrek och sprang därifrån. I flera dagar har mina döttrar smitit till det där stället utan vårt tillstånd.
Åklagaren vill inte svara på om det har förekommit brott mot resten av familjen.

MARIAM NARAGHI