Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får patienterna samma stöd?

Överläkare räddar landstingets ekonomi? Ja, för vem vågar söka vård så länge man inte vet vem den anmälda överläkaren är. Träd fram och rentvå dina kolleger. De kan inte må så särskilt bra just nu.

Fem gånger har denne överläkare anmälts till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, men där har man föredragit att inte lyssna till patienterna. ”Anmälningarna kan röra personer som saknar sjukdomsinsikt och därför anser att de har fått fel behandling.”

Det uttalandet får i alla fall mig att helt tappa förtroendet för denna nämnd. Jag är övertygad om att betydligt fler har anmärkningar på honom, men inte vågar eller har företagsamhet nog att anmäla honom.

Utöver det som framkommit i fråga om misshandel och anmälningar, säjer landstinget att ”man ska höra vad han säjer och ta reda på varför det har hänt. Sedan får vi se om vi har fortfarande förtroende för honom eller inte!” Hur hög är egentligen toleransnivån på landstinget? Borde inte förtroendet för denne överläkare redan vara i botten.

Egentligen ska man inte sparka på en som ligger, men sjukhuset har ju sett till att mannen får det stöd och den hjälp han behöver. Tänk om de patienter som anmält honom fått samma stöd!

Om nu inte han själv har vett att skämmas, tycker jag att ansvarsnämnden och landstinget bör göra det. Det här har varit dagens samtalsämne nummer ett.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare