Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får vi ingen ny miljöstation?

I början av 2012 kunde vi läsa att återvinningsstationen vid Sörby Urfjäll i Gävle skulle byggas ut till en beräknad kostnad av 30 miljoner. Fint ska det vara i stora staden. Sandvikens station även den fin och påkostad.

Så kommer vi till lilla Kungsgården där vi för bra länge sedan hade en miljöstation vid Konsumparkeringen, sedermera flyttad till i närheten av den numer nedlagda bensinstationen Bilisten. Sedan en längre tid tillbaka även den borttagen.

Någon ny miljöstation verkar vi boende i Kungsgården inte få! Vi har ju vår återvinningsstation som är öppen cirka 21 timmar per månad men på tider som mest passar arbetslösa och pensionärer. Infarten till den gör dessutom att man drar sig för att åka dit. Sämre infart med gropar och potthål får man ju leta efter.

Likadant vid miljöstationen i Storvik där det är gropigt och guppigt med stora vattenpölar till följd vid dåligt väder.

Så i Gävle lägger man 30 miljoner på en rust av återvinningsstationen, men i Kungsgården verkar det inte finnas pengar till ny miljöstation eller åtminstone några lass med grus och en väghyvel för att fixa infarten till återvinningsstationen.

Det vore intressant att höra Gästrike Återvinnares synpunkter kring detta.

Sopgubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare