Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färdigmat från Gefle Ångkök får ny ägare

Delar av Gefle Ångkök köps upp av pajtillverkaren Carolines Kök. Genom omorganisationen hoppas finska färdigmatstillverkaren Snellman kunna vinna ytterligare marknadsandelar i Sverige.

Den del av Gefle Ångkök som i dag är inriktad mot catering och som bland annat levererar mat till skolor i Gävle, kommer oförändrad finnas kvar. Det är den industriella delen, som tillverkar färdigmat till försäljning i de stora svenska matgrossisternas kyldiskar, som i fortsättningen kommer ingå i Stockholmsbaserade Carolines kök AB.

– Det innebär att de flesta av våra anställda i Gävle kommer att byta arbetsgivare på pappret. Men verksamheten kommer att fortsätta i nuvarande form i samma produktionsutrymmen på båda orterna, säger Gefle Ångköks vd Håkan Snellman.

Den finska färdigmatstillverkaren Snellman expanderar i Sverige genom att köpa upp 75 procent av aktierna i pajtillverkaren Carolines kök. Samtidigt lyfts den industriella delen av sedan tidigare helägda Gefle Ångkök in i samma bolag, främst av marknadsförings- och logistikskäl.

– Carolines kök har många kunder inom hotell och restaurang. Genom att föra samman bolagen öppnar vi en ny säljkanal för Gefle Ångköks färdigmatsprodukter, säger Håkan Snellman.

Färdigmattillverkarens vd tror expansionen kan leda till fler svenska arbetstillfällen.

– Nu har vi två fabriker där vi har möjligheter att öka produktionen. Förhoppningsvis leder det till nya anställningar i Gävle på sikt, säger Håkan Snellman.