Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgglad och tjock GD till jul

Ett nytt så kallat trycktorn har köpts in till MittMedias tryckeri i Gävle. Det innebär att andelen sidor i fyrfärgstryck i framtidens GD kommer att kunna bli hela 96 stycken.

- Vi har köpt in ett begagnat färgtorn från Smålandspostens nedlagda tryckeri. När tornet är installerat kommer vi att kunna trycka ytterligare 32 sidor i färg, säger Jan Andersson, vd MittMedia Print.

I dag finns två färgtorn i tryckeriet i Gävle vilket ger ett maximum av 64 sidor med färgtryck. Om tidningen är tjockare än så får man ännu så länge nöja sig med att rsten av sidorna blir svartvita. Inköpet av trycktornet ger MittMedia ett andrum i planerna på att bygga ett helt nytt tryckeri.

- Det har ju pratats länge om att bygga ett helt nytt tryckeri i Gävle eller i Dalarna. Nu när vi skaffat trycktornet så har vi beslutat att köra vidare i alla fall fem år till med det gamla, sedan får vi se, säger Jan Andersson.

Ombyggnationen av tryckeriet kommer dock få vissa konskvenser för läsarna.

- Mellan augusti och första december kommer vi inte kunna göra fler än 64 sidor, men det är ju inte så ofta tidningen är tjockare än så ändå, säger Jan Andersson.