Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgstarkt på årets bomässa

I helgen finns det något att göra för alla smaker. Trots att Brynäs spelar borta kan det bli trångt på parkeringen utanför Läkerol Arena. Förutom kattutställning på travet och gubbrock med Jerry Williams är det bomässa i tennishallen.

För tredje året i rad arrangeras bomässan ”Gör ditt boende bättre” i GTK-hallen i Gävle. Den öppnade redan i går men pågår hela helgen och i dag kommer flera TV-kändisar för att hålla föredrag. Den färgstarka inredarduon Simon och Tomas från TV3 ställer frågan ”Hur smakfullt är ditt hem?” till alla som vågar lyssna. Dessutom kommer trädgårdsdesignern Ylva Landerholm från SVT för att bjuda på trädgårdstips och berätta hur man gör det omöjliga möjligt.

En nyhet för i år är ett mattorg med ekologisk mat, lokala matproducenter och en smaktävling med Valbostreet.

Förutom föreläsningar och mat finns det så klart en hel del utställare från bygg-, trädgårds- och interiörbranschen på plats. Vi gav oss ut på jakt efter inspiration.

Ett sätt att göra sitt boende bättre kan vara att våga ta in mera färg. Det tycker i alla fall Åsa Friskman från La Poterie. Hennes monter var inredd och uppdukad som ett välkomnande matrum med mycket lila och grönt. Åsa tog emot med ett strålande humör.

– Det är så mycket vitt i inredning annars och jag kände att det behövs lite mer färg, säger hon.

Fatet som hon har dukat med hör till serien Splash och är en av hennes favoriter. Det hör till en ny serie keramik där det översta lagret glasyr är kastat på plats.

– Det gör att varje fat blir som en tavla, säger Åsa och visar.

Flüggers monter har en riktig färgchock på väggen. Tapeten med blommor och smådjur heter Happy Nature och kommer från Fiona Wall Design. Jenny Söderund och Daniel Kimland tycker båda att tapeten är härlig.

– Visst blir man glad, säger Daniel. Men jag skulle nog välja lite mildare färger till mitt eget hem.

Hos EM Möbler i Valbo hittar vi mer inredning för en njutningsmänniska. En stoppad hängmatta har formen av ett löv där vem som helst kan bli med i en saga, sittsäcken i knalligt orange är både stor och läcker och båda kommer från Fatboy.

I köksmontern mitt emot står tre glada ungdomar och sneglar bort mot mysmöblerna. De jobbar lite extra på lovet åt Härjedalskök och delar egentligen ut disktrasor till besökarna men tar gärna en rast för att ställa upp som testpiloter. Ebba Melin tycker att sittsäcken är både mjuk och skön. Tova Karlsson och Liam Melin får plats båda samtidigt i hängmattan och tycker att det är roligt med så mycket färg.

En bit därifrån sitter Sofia Almström och tar igen sig med dottern Lisa på magen. Hon provsitter en kontorsstol från Praus som ser ut som en hög, sportig bilstol med hjul. Hon försäkrar att den är skön och visar att den kan gunga också. Mässan har hon inte hunnit se så mycket av, men hon är intresserad av renovering och inredning och tänker snart gå runt och titta.

– Jag letar hus just nu och här finns det mycket spännande grejer, säger hon.

Ända till klockan fem i morgon kan hon hålla på för då stänger bomässan för den här gången.