Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farliga containrar inte tillbaka

SANDVIKEN
Har de livsfarliga containrarna för papper kommit tillbaka till Sandviken?

För några år sedan omkom två minderåriga pojkar sedan de krupit in i en container som strax efteråt tömdes. Pojkarna klämdes ihjäl.
Oroliga personer har hört av sig till Gefle Dagblad sedan de sett papperscontainrar utan den järnstång för luckan som ska hindra någon att komma in i den.
- Det ska finnas en järnstång över luckan som gör det omöjligt att krypa in, säger Benny Hallberg, ansvarig på Stena återvinning i Gävle. Men vi vet samtidigt att det finns äldre personer som har brutit bort järnstången för att lättare kunna kasta in kassarna med returpapper.
- Våra chaufförer ska meddela oss så fort de upptäcker en container som skyddsstången inte finns kvar på, fortsätter Benny Hallberg. Då åtgärdar vi felen direkt.
I Sandvikens kommun finns det 30 papperscontainrar. Men på sikt, förhoppningsvis redan till hösten, kommer dessa att bytas ut och ersättas med behållare av samma typ som finns i Gävle.
- Jag hoppas att Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby ska få såna behållare, säger Benny Hallberg.
JÖRGEN LARSSON