Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farliga träd vid länsstyrelsen

GÄVLE
Torra grenar faller ner från två stora träd vid länsstyrelsens entré.

Annons
Nu har huvudskyddsombudet, Urban Sjölander, skrivit till fastighetsägaren Norrporten med ett krav om att man gör något åt de farliga träden.
- Jag är rädd om både våra medarbetare och våra besökare, säger Urban Sjölander.
Under en blåsig dag, som det var i går i Gävle, gäller det att se upp när man besöker eller passerar länsstyrelsen.
Urban Sjölander har under en längre tid påpekat att träden utanför entrén har flera grenar som inte bär löv och är alldeles torra.
Enligt honom skulle friska träd på sin höjd tappa en del kvistar. Men de båda träden tappar ibland hela grenar och om någon får en sådan i huvudet är det kanske ingen livsfara men det kan orsaka en del skador, menar han.
- Det är bara att hålla tummarna så att ingen står under när en gren ramlar ner.
Han har vid flera tillfällen påpekat för fastighetsägaren Norrporten att man borde såga bort delar av träden. Ännu har ingenting hänt.
Stefan Öberg vid Norrporten i Gävle säger att företaget haft en sakkunnig som tittat på trädet. Den personen bedömde att det inte var någon akut fara med träden.
- Vi förlitar oss på det.
Däremot kommer ytterligare provtagning att göras de närmaste dagarna för att bedöma trädens kondition. Efter det tar Norrporten ställning till om träden eventuellt måste tas ner.
KARIN BERGKVIST
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se