Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färneboelever på marsch

ÖSTERFÄRNEBOElever från Färnebo folkhögskola marscherar från Gysinge till Stockholm i protest mot det amerikanska frihandelsavtalet ALCA.

Annons
Det är ett 20-tal elever som går kursen Bolivia 2002 med temat globalisering och miljö, som i går påbörjade marschen söderut. Eleverna har även tillbringat tre månader i Bolivia.
Frihandelsavtalet ALCA, Area de Libre Comercio de las Americas, är en utvidgning av NAFTA, North American Free Trade Association, som omfattar USA, Kanada och Mexiko. Färneboeleverna tror att avtalet, som träder i kraft 2006, enbart kommer att gagna de nordamerikanska länderna och att Sydamerikas befolkning och naturtillgångar kommer att påverkas negativt.
Tre veckor kommer den 20 mil långa vandringen att ta. Eleverna kommer att göra stopp på olika skolor för att spela teater, berätta om Bolivia och varför de marscherar.