Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färneboeleverna återförenade i Brasilien

SANDVIKEN
De fyra kvinnliga elever från Färnebo folkhögskola som i förra veckan avvisades från Bolivia har nu återförenats med sina kurskamrater.

Annons
Samtliga befinner sig just nu i Brasilien.
Gefle Dagblad berättade förra veckan hur fyra unga kvinnor avvisades till Bolivia. De fyra ingick i en grupp på 20 personer från folkhögskolan som sedan mitten av november befunnit sig i landet för utlandsstudier.
Det formella skälet till avvisningen var att deras uppehållstillstånd gått ut men de anklagades också för att ha deltagit kokaodlarnas våldsamma protester mot landets regering. Anklagelserna tillbakavisades av folkhögskolan.
Kvinnorna avvisades i tisdags till Braslien där de efter en del besvär fick stanna.
Efter ytterligare en del bekymmer, bland annat fick fyra andra elever sina pass beslagtagna, är nu hela kursen samlad igen. I lördags flög resten av eleverna till Brasilien och sammanstrålade där med de fyra kvinnorna.
Enligt rektorn för Färnebo folkhögskola, Paul Carlsson, kommer eleverna att stanna i Brasilien i cirka tre veckor innan de återvänder hem.
KARIN BERGKVIST