Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld avslutning på Valbo AIF:s terrängserie på Åbyvallen

Under tisdagskvällen genomfördes höstens sista löptävling av fem på Åbyvallen med Valbo AIF skidor som arrangör.

Under dessa fem deltävlingar har 125 starka löpare gjort sitt yttersta. Åbyvallen bjöd som vanligt på en utmanande bana med tuffa backar men trots detta fick vi se flera banrekord under tävlingarna.

Vinnaren av damklassen var Viktoria Norberg från Hemlingby LK som utmärkte sig med nya banrekordet 40,54 D10 km.

Nyinflyttade Henrik Fjellborg, hemmahörande i Gellivare Skidallians IK, slog banrekord vid flera tävlingar och under sista deltävlingen på H10 km sände han en hälsning till traktens löpare med den imponerande tiden på 35,27.

Trots att de vuxna imponerade med sina prestationer var det mest trångt på startledet i den yngsta klassen H/D -14 där ett tjugotal barn startade på tisdagen. Med spänd förväntan kämpade sig framtidens stjärnor i mål och fick dagen till ära både bullar, smörgås och saft.

VAIFs jobbar som klubb efter måttet att det viktiga är inte att komma i mål först, utan det viktiga är att utmana sig själv att flytta sina personliga gränser, att ha roligt på vägen och på så sätt bli sin egen stjärna och det var det många som gjorde under dessa fem tävlingar.

Det var många nöjda barn som höjde sina pokaler vid prisutdelning.

Läsartext/Linda Åsberg

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel