Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsbolag avvecklas

SANDVIKENDet gick fort att klubba igenom måndagskvällens fullmäktigeförhandling i Sandviken. Sex punkter klarades av på 20 minuter innan det blev svar av motioner och interpellationer.

Annons
- Det här är sista fullmäktige med gamla gänget, sa också ordförande Inga Hagström. När vi träffas nästa gång är det många nya ansikten vi får se.
En som gjorde sin sista sittning på måndagen var Doris Carlsson som nu lämnar fullmäktige efter 31 år. Doris Carlsson kom med när Sandviken blev storkommun 1971.

"Inga konstigheter"
KF beslutade att avveckla Sandvikens Fastigheter AB, SANFAB. Här ville Ann-Catrin Dunker, m, ha en kortvariant av det som hänt i och med att frågan varit anmärkningsvärd.
- Det finns inga konstigheter i den här affären, menade Stefan Hedin, kommunalråd. Vi avvecklar SANFAB och fastigheterna övertas av kommunen. Det enda som måste hanteras på rätt sätt är momsen, nu när aktiebolaget blir kommunalt. Men det rör sig om en enkel fusion.
Övriga partier hade i stort sett bara positivt att säga om affären.
Det klubbades också att Sandviken ensam tar hand om Kungsbergets alpina anläggning och att Gävle kommun i fortsättningen sköter flygplatsen vid Rörberg.
Jäderfors vägförening får ett borgenslån för att kunna asfaltera Kärråsvägen. Borgen ligger på maximalt 275 000 kronor.
Kommunförbundet SAM:s årsredovisning godkändes också.

M vill se redovisning
Några frågor kom upp. Riita-Liisa Björk, m, ville ha en redovisning av vad som händer med Årsunda viking.
- Hur går det med förhandlingarna, undrade Riita-Liisa Björk.
- Jag vet inte så mycket om det hela, sa Stefan Hedin. Det enda jag kan säga är att några förhandlingar inte pågår med någon. Men jag vet att det finns flera intresserade.
Enligt Carl-Evert Olsson, c, skulle kommun var på väg att bygga ett nytt växthus i Norrsätra för 400 000 kronor.
- Det blir inget växthus, svarade Stefan Hedin. Däremot en plats där inköpta blommor ska förvaras innan de planteras ut vid olika platser. Om Sandvikenhus ska göra en investering så är det inom ramen för den budget de har.
Frågan varför biblioteket i Storvik ska flyttas från Tingshuset till Hedängsskolan togs upp av Anita Sundin, mp.
- Det finns en utredning om skolan fram till 2010, sa Stefan Hedin. Det blir en elevminskning på 1 400 elever och då måste de skolor som blir kvar få full nyttjandegrad av lokalerna. Det är inte omöjligt att all verksamhet i Tingshuset flyttas ut och huset säljs.

JÖRGEN LARSSON