Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsköp för miljoner

ÄLVKARLEBYÄlvkarlebyhus har spenderbyxorna på just nu och har gjort mark- och fastighetsköp på 4,25 miljoner kronor den senaste tiden.

Det kommunala bostadsbolaget har kommit över fem hyresfastigheter med tolv lägenheter, samt ett markområde på 25 000 kvadratmeter, vid Lanforsens kraftverk i Älvkarleö bruk. Marken har man köpt från företaget Fortum för 1,65 miljoner kronor.
- Vi tillträdde husen den första november och ska renovera genom att installera bergvärmepumpar. Vi får lägga ner kring en miljon kronor på det. Men det höjer kvaliteten väsentligt, menar Göran Jonsson, vd för Älvkarlebyhus.
Investeringen i markområdet tror han kommer att löna sig bra om man kan stycka av tomter och sälja för egnahemsbyggen. Det rör sig inte om strandtomter eftersom Fortum behåller en smal remsa mot själva forsen, som är en del av Dalälven. Men det blir ändå en fin utsikt mot vattnet, säger han.

"Ett bra köp"
Förutom förskolelokalerna vid Kvarngärdet, på 2,3 miljoner kronor, har man även köpt ett markområde på fem hektar i samma område av HSB. Marken ligger i anslutning till ett stall vid Överboda i Älvkarleby och kan kanske ligga till grund för ett hästboende, funderar Göran Jonsson.
Bostadsbolaget har ännu inte fattat beslut om vad man ska göra med området, som kostade 300 000 kronor, men man bedömer att det var ett bra köp.
Älvkarlebyhus vd gläds åt att man kan göra satsningar. Bolagets ekonomi är stabil och satsningarna på bowlinghallen och studentboendet i Skutskär har varit lyckade, enligt honom.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se