Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Febrig Bergkvist sexa i Svenska rallyt: "En jobbig resa"

En sjätteplats i RC2-klassen – femma bland de som kör om VM-poäng i WRC 2 – blev facit för Emil Bergkvist/Joakim Sjöberg efter fredagens inledande etapp i Svenska rallyt.

Men det var inte utan problem som 21-åringen från Torsåker tog sig runt de sex sträckorna.

– Vi är febriga båda två. Jocke har till och med spytt, berättar Emil, som alltså haft en jobbig resa.

Killarna har under rådande förhållanden svarat för en lysande insats. Man har noterat bra tider på samtliga sträckor och avancerat två placeringar under dagen.

– Helt ok. Men nu måste vi vila och försöka bli av med våra förkylningar och febern tills lördagen, förklarade Emil efter den avslutande sträckan vid Torsby på fredagens eftermiddag.

Toppar RC2-klassen gör britten Elfyn Evans (som ifjol körde WRC). Finske Teemo Suninen är tvåa, men deltar inte i VM. Tre tiondelar skiljer därefter till värmlänningen Fredrik Åhlin, som ett tag toppade sammandraget.

Norske Anders Gröndal – med svenska tjejen Miriam Walfridsson som co-driver – är fyra, dryga halvminuten efter ledande Evans. Därefter följer Pontus Tidemand, liksom Åhlin värmlänning. Tidemand tappade tid när en drivaxel brast på en av sträckorna, men har gott hopp om att avancera under lördagen.

Placeringen efter Pontus Tidemand ägs av Emil Bergkvist, med en minut upp till den översta placeringen.

I WRC-klassen leder regerande världsmästaren Sebastien Ogier, som dock ställde till det för sig när han togs av polisen för fortkörning på transportsträckan från Torsby till Karlstad. Uppgifter cirkulerade om att han kört 120-130 kilometer i timmen på en 80-sträcka.

Om detta stämmer kommer fransmannen av allt att döma mista körkortet, dock först efter 48 timmar. Med ordinarie tidsplan hinner han nå slutmålet innan dess, men skulle någon försening inträffa kan han tvingas bryta…