Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel åsikter?

Robert Thorp anser att jag har fel när det gäller Olof Palme. Robert Thorp borde lära sig skillnaden mellan åsikter och fakta.

100 kronor är alltid (tills vidare) 10000 öre, fakta. Om 100 kronor är en stor eller liten summa är en åsikt och alla har rätt att tycka.

Kan man ha ”fel åsikt” annat än ur ett ideologiskt perspektiv? 

Faktum är att Olof Palme regerade Sverige under en period när skolan rustades ner – en något vag beskrivning av att ordning och reda försvann från dagordningen.

Han var dessutom skolminister (ecklesiastikminister) 1967-68. De flesta friskolorna har nått framgång genom att de tagit upp den tråden och ser till att det är ordning och reda i deras skolor!

Olof Palme var statsminister under den tid när grunden lades för att tvinga svenska företag att flytta utomlands av skatteskäl.

IKEA flyttade 1982, ungefär samtidigt med bröderna Rausing. 

Vi hade visserligen en borgerlig regering 76-81 men det svenska skattesystemet gick inte då att ändra så snabbt som behövdes för att rädda kvar de ekonomiska flyktingarna.

Hennes & Mauritz är ett svenskt företag som är världsledande i sin bransch, men de startade sin stora expansion först på 90-talet. HM har idag flest butiker av alla klädföretag i världen! 

Dagens skattesystem ger större möjlighet för företag att växa med Sverige som bas!

Det kommer dessutom att bli ännu bättre om det blir verklighet av intentionerna i den företagsskattutredning som snart startar.

Om min åsikt om Olof Palme är rätt eller fel – tja, det beror på vem man frågar!

I senaste valet röstade färre än 20 procent av de yrkesverksamma på sossarna!

Så nog behöver de en frontfigur, där håller jag med Björn Widegren!

Torbjörn Edlund