Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att spara på lärare

Ska ungdomarna lida av att kommunen inte kan tänka på framtiden? Sandvikens kommun har beslutat att spara 63 lärartjänster på skolorna i Sandviken. Jag tycker det är helt fel eftersom det blir jobbigare för eleverna att ha stressade lärare som hela tiden måste iväg till nästa lektion direkt när timmen är slut.

Genom att skära ner på lärare så får de få lärare som är kvar mycket mera lektioner än vad de egentligen klarar av och kan därigenom bli utbrända eftersom att de helt enkelt kör helt slut på sig själva.

Eleverna far väldigt illa av att ha lärare som inte kan vara 100 procent fokuserade på just den lektionen de har för tillfället och det resulterar i slutänden i att eleverna inte får den undervisning som krävs.

Det kan sluta så illa att eleverna inte får någon utbildning och därigenom inga jobb. Det om något kan väl anses som helt bortkastade pengar och detta för att kommunen ska spara in pengar men till ingen som helst nytta eftersom de kastar mer än dubbelt så mycket pengar i papperskorgen.

När personer inte har någon utbildning så måste arbetsgivarna utbilda dem innan de kan anställa dem om de inte vill anställa folk som inte kan sitt jobb eller har någon som helst erfarenhet.

Därför tycker jag att kommunen ska tänka till och inte spara sina pengar på ett så idiotiskt sätt som att skära ner på lärare och därigenom förstöra för ungdomen, det vill säga framtiden!

Pessimist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare