Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felbehandlad katt fick avlivas

En veterinär i Gävle har prickats för att han felbehandlat en katt med urinvägsproblem. Några dagar efter besöket hos veterinären fick katten avlivas.

När katten varken kunde äta, dricka eller gå på lådan tog ägaren i Gävle den till en veterinär. Efter undersökning fick katten en kortisonspruta, sattes på en penicillinkur och skickades hem. Tre dagar senare kräktes katten fortfarande upp sin mat och kvinnan valde att gå till en annan veterinär vilket resulterade i att katten fick avlivas. 

Veterinära ansvarsnämnden anser nu att den första veterinären felbehandlat katten då han i maj förra året skickade hem den över helgen utan att säkerställa att katten kunde kissa. Veterinären tilldelas därför en disciplinåtföljd i form av en erinran.

Veterinären som inte tömde kattens urinblåsa uppger att de flesta katter blir bra om de får antibiotika och specialfoder som han rekommenderat.