Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem förslag för fler jobb

Lars Beckman och Niclas Bornegrim, Moderaterna, om hur fler jobb ska skapas i Sverige

Moderaternas arbetsgrupper har nyligen slutfört sitt arbete och presenterat förslag kring hur politiken kan utvecklas framöver. Arbetsgruppen Ansvar för ekonomi och full sysselsättning presenterade fem konkreta förslag på hur jobben kan bli fler.

Förslagen syftar till att stärka entreprenörskapet och förbättra förutsättningarna för fler jobb. Arbeten är bästa medicinen mot utanförskap och integrationsproblem.

För att skapa fler jobb i växande företag är vår ambition att fortsätta sänka bolagsskatten ytterligare när ekonomin tillåter. Det krävs även ökade satsningar på infrastruktur som knyter samman jobb och produktion i hela landet. Därtill krävs mindre krångel genom regelförenklingar för företag och en översyn av miljöbalken.

Vi vill också se ökad konkurrens som ger ökad produktivitet.

Det femte och sista förslaget handlar om att ta tillvara mångfald och de fördelar det innebär med exempelvis en mångfald av utförare i välfärden.

Så förbättras villkoren för att driva företag i Sverige och därmed stärks också grunden för full sysselsättning.

Lars Beckman, Riksdagsledamot Gävleborgs län, M

Niclas Bornegrim, Kommunfullmäktige-ledamot Gävle, M

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel