Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem män har gripits för stölder

GÄVLETvå män, båda från Dalarna och i 20-årsåldern, har gripits misstänkta för en inbrottsstöld mot en golfshop vid Hofors Golfklubb.

Stölden har skett någon gång under natten mot måndagen.
Såväl duons hemvist som tidpunkt och tillvägagångssätt för brottet tyder på ett samband med de tre män som greps misstänkta för en inbrottsstöld riktad mot en golfaffär på Södra Kungsgatan i Gävle under natten mot måndagen.
Gripandet var av det ovanligare slaget. Två cyklar rapporterades stulna i Hofors och en polispatrull åkte till platsen. Då påträffades de två männen från Dalarna, vid 18-tiden, och medtogs till polisstationen i Hofors där de fick lämna urinprov sedan de misstänkts vara påverkade av narkotika.
Därefter frigavs de.
Bara för att åter gripas i närheten av en blå BMW rapporterad stulen i Sandviken. I bilen kunde polisen vid husrannsakan beslagta en stor mängd stöldgods som var golfutrustning som tros ha stulits från golfshopen vid Hofors Golfklubb.
Man har tagit sig in i butiken utan att utlösa inbrottslarmet. Exakt hur man lyckats med det, en teori är genom kortslutning, var inte klarlagt på tisdagen.
Det beslutsamma tillvägagångssättet är gemensamt för inbrotten mot golfbutikerna i både Gävle och Hofors. På Södra Kungsgatan lät man sig inte hindras av en rökgenerator, som sänkte sikten i butiken till noll - i Hofors lyckade man sätta larmet ur spel.
Dock iakttogs man av ett vittne under inbrottet i Gävle, som angav antalet tjuvar till fem. Först greps tre, nu de saknade två?
- Enligt vittnesuppgiften var det fem män, men det är litet för tidigt att säga om det är samma personer, säger åklagare Ulf Back, som dock nämner att det faktum att samtliga nu gripna kommer från Dalarna kan peka i den riktningen.
Anställda vid golfbutiken i Gävle har konstaterat att klubbor som återfanns i den flyktbil som kraschades mot ett stängsel vid ASG:s godsterminal verkligen kom från butiken.
Såvitt känt har inga av de skinnställ, värda minst 80 000 kronor som stals vid den tredje inbrottsstölden under måndagsnatten mot Bikeshop (som precis som golfbutiken ligger på Södra Kungsvägen) återfunnits.
Samtliga fem män som misstänks för inblandning i inbrottsstölderna nekar.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se