Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem rånmisstänkta häktas?

GÄVLESent på onsdag eftermiddag begärdes de fem medlemmarna i den misstänkta inbrottsligan från Dalarna häktade för två stölder - mot golfshopen i Hofors och mot golfbutiken på Södra Kungsgatan i Gävle.

Vid båda stölderna ska samtliga fem män, alla mellan 20 och 24 år, ha deltagit.
Anställda vid båda de drabbade butikerna har identifierat delar av stöldgodset, som återfanns i olika bilar, som stulet från respektive affär.
Polisen i Borlänge bekräftar också personsambandet, att männen känner varandra. Alla är sedan tidigare kända av polisen på hemorten för stöldbrottslighet och i något fall för narkotikabrott.
Enligt en polisman i Dalarna Gefle Dagblad talat med har det Borlängebaserade brottssyndikatet Familjen nu brutits upp i olika konstellationer som består av nya generationer kriminella.
Om de fem som snabbt kunde gripas i Gävle säger polismannen:
- De har vuxit upp tillsammans, kanske gått i samma skolor. Sedan har de glidit över på fel sida.
Männen, som hittills har nekat till brott, misstänks även för två bilstölder.
Såvitt känt har inga beslag gjorts som knyter männen till en tredje inbrottsstöld under natten mot måndagen, riktad mot Bikeshop, även den butiken på Södra Kungsgatan.
Häktningsförhandlingen kommer troligen att hållas under torsdagen.
MATS HEDSTRÖM