Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fia fixade fullpoängaren

Hilles damer plockade med sig alla tre poäng från matchen mot Heffnersklubban. Segermålskytt blev Fia Jansson, som gjorde 1–2 i den andra halvleken.

Hille kom till bortamatchen mot Heffnersklubban med tre raka förluster i bagaget, och var riktigt taggade på att vända den negativa trend laget hade hamnat i. Trots detta var det hemmalaget som klev fram först i matchen, och i den 29:e minuten satt bollen i mål bakom Jessica Utter. Detta påverkade dock inte Hille, som krigade på framåt och med några minuter kvar av den första halvleken kunde man också kvittera till 1-1, då genom Ebba Bognesand.

Efter kvitteringen fick inte motståndarna komma till några särskilt farliga lägen mot Hillemålvakten Utter, och kvarten in i den andra halvleken satte Fia Jansson ledningsmålet 1-2 i ett snyggt anfall. Backlinjen i Hille gjorde därefter ett jättebra jobb bakåt, samtidigt som de anfallande spelarna hade lägen att utöka framåt. Dock föll inga fler mål i matchen och Hille plockade med sig en skön seger från HK-Vallen.

– Vi är otroligt nöjda med insatsen i dag, sa Hilles tränare Emil Lindbom. Vi håller så gott som tätt i 90 minuter och spelar jättebra. Det är även extra roligt att vi har två 13-åringar med oss, i Ebba Bognesand och Wilma Sjöberg, som gör det mycket bra.