Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alicia tar in på hotell

/
  • Alicia Vikander och Lisa Langseth presenterade sitt nästa filmsamarbete i Cannes.
  • Alexandra Rapaport laddar för röda mattan-premiären i Cannes.Foto: Gus Kaage/Film i väst

Med ”Till det som är vackert” tog Alicia Vikanders karriär fart ordentligt. Nu återförenas hon med regissören Lisa Langseth i dramat ”Hotell”.

Annons

– Det här är ännu modigare än vår förra film, säger Alicia Vikander.

Just influgen från Toronto, där hon filmat fantasyäventyret ”The Seventh Son” med Julianne Moore och Jeff Bridges, höjde Alicia Vikander glamourfaktorn några snäpp på Film i västs årliga pressträff i Cannes.

I början av augusti återförenas hon med regissören Lisa Langseth, då inspelningen av dramat ”Hotell” startar. Det handlar om en 27-årig tjej som lever ett lyckat liv men förlorar allt och börjar i gruppterapi. Den udda gruppen börjar ta in på hotell för att uppfinna sig själva på nytt.

Alicia Vikander ser fram emot att jobba på svenska igen efter att ha gjort danska ”A Royal Affair” och brittiska ”Anna Karenina” av Joe Wright. I ”The Seventh Son”, som får premiär nästa höst bryter hon på amerikansk accent.

– Fast jag spelar hälften människa, hälften häxa, så det var inte så noga.

För henne var det en självklarhet att ta en paus från den internationella karriären när hon hade läst manuset.

– Det är ett emotionellt drama, absurt och modigt. Jag både skrattade och grät när jag läste det. Erika är en stark karaktär som jag tror många unga urbana tjejer kan känna igen sig i, säger Alicia Vikander.

Lisa Langseth, som fick en guldbagge för manuset till ”Till det som är vackert”, har skrivit på ”Hotell” i ett och ett halvt år.

– Det tog ett tag att hitta något som jag kände verkligen betydde något för mig. Det finns något lockande i att kunna checka in och bli någon annan för en stund, den man kanske vill vara, säger hon.

Under en stund av strålande solsken presenterades även resten av Film i Västs kommande samproduktioner. På plats var de tre ”Snabba Cash”-regissörerna, Daniél Espinosa, Babak Najafi och Jens Jonsson, liksom regiduon Måns Mårlind och Björn Stein, aktuella med sin Håkan Hellström-film, ”Vart du vill så fort du kan”.

Alexandra Rapaport representerar de nordiska färgerna i tävlingen om Guldpalmen med Thomas Vinterbergs ”Jakten”, där Mads Mikkelsen spelar en man som blir oskyldigt anklagad för sexuella övergrepp på en förskola.

– Jag tyckte jättemycket om att göra den här rollen, fast jag fick den med kort varsel. Jag hade en sexmånaders bebis, så jag fick sluta amma och ställa om alla planer. Men jag tyckte om att jobba med Thomas och Mads var väldigt generös och lättsam, säger Alexandra Rapaport.

I morgon söndag är det galapremiär och du ska gå på röda mattan inför världspressen, hur känns det?

– Det är ett sådant äventyr att vara här i Cannes, men jag försöker att inte tänka på det. Jag har en stylist med mig och vi har valt en jättefin haute couture-klänning, så det är bara att ladda.

Miranda Siganer/TT Spektra

Mer läsning

Annons