Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dencik är Quick i ny film

/

Thomas Quicks liv ska bli film. Manuset bygger på Hannes Råstams bok och huvudrollen görs av David Dencik, känd från ”Lasermannen” och Call Girl”.

Annons

Filmen om Thomas Quick, eller Sture Bergwall som han heter i dag, har än så länge arbetsnamnet ”Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare” gör David Dencik huvudrollen. Han är även filmens exekutive producent, medan Helena Danielsson på Hepp Film står som producent.

Premiärdatum samt vem som regisserar är ännu inte känt, men klart är att storyn följer Råstams bok med samma namn. Råstam förekommer även i handlingen, men det är fortfarande oklart vem som spelar honom.

Filmen är inte den enda spelfilmen om Thomas Quick som är på gång.

Som TT Spektra tidigare rapporterat har den svenska filmaren Agnieszka Lukasiak tillsammans med ett par brittiska filmbolag ett internationellt Quick-projekt på planeringsstadiet. Den filmen har titeln ”Repent” och ska utspelas utifrån en undersökande journalists perspektiv. Agnieszka Lukasiak har dock inte rättigheterna till Hannes Råstams bok och har inte Sture Bergwalls välsignelse.

Sture Bergwall, 62 år, (tidigare Thomas Quick) erkände på 90-talet ett 30-tal mord. Han fälldes för åtta mord. I en SVT-dokumentär av Hannes Råstam 2008 tog Bergwall tillbaka alla erkännanden. Han har hittills blivit beviljad resning i fem fall och fått åtalen nedlagda, nu senast norskorna Trine Jensen (hittad mördad 1981) och Gry Storvik (1985).

(TT/ TT Spektra)

Mer läsning

Annons